I edycja szkolenie z zakresu USG jamy brzusznej

Fundacja Medyk dla Zdrowia organizuje I edycję szkolenia z USG jamy brzusznej. Szkolenie jest akredytowane przez Polskie Towarzystwo Ultrasonografii i możesz uzyskać 15 punktów PTUSG. Podczas dwudniowego szkolenia weźmiesz udział w wykładach oraz ćwiczeniach praktycznych prowadzonych przez wykwalifikowanych wykładowców oraz asystentów. Kurs przeznaczony jest dla lekarzy medycyny – specjalistów, lekarzy w trakcie specjalizacji z różnych dziedzin, lekarzy przed specjalizacją wykorzystujących w swojej praktyce ultrasonografię.

Poszerz swoje kompetencje z zakresu ultrasonografii!

GDZIE?

Hotel Prezydencki
ul. Podwisłocze 48
(wjazd od al. mjr. Wacława Kopisto)
35-309 Rzeszów

KIEDY?

22-23 czerwca 2024

NASI PROWADZĄCY:

Dr n. med. Robert Stefański

Wieloletni specjalista chorób wewnętrznych. Uznany autorytet w zakresie wykonywania USG w szerokim zakresie, w tym badań dopplerowskich naczyń. W trakcie codziennej pracy w Centrum Medycznym Saska Kępa w Warszawie wykonuje dziesiątki badań USG. Swoją ultrasnograficzną pasją dzieli się jako wykładowca kursów szkoleniowych w całej Polsce.

Dr n. med. Robert Staroń

Specjalista chorób wewnętrznych z długoletnim doświadczeniem. Międzynarodowy autorytet w zakresie wykonywania ultrasonografii endoskopwej (EUS). Wykładowca Roztoczańskie Szkoły Ultrasonografii. Wieloletni ordynator Kliniki Gastroenterologii i Hepatologii z Pododdziałem Chorób Wewnętrznych w Rzeszowie.

Dr n. med. Beata Szerstobitow

Doświadczony specjalista z zakresu medycyny nuklearnej. Ekspert w zakresie wykonywania transrektalnego gruczołu krokowego (TRUS). Wieloletni pracownik Zakładu Diagnostyki Obrazowej II Wydziału Lekarskiego Akademii Medycznej w Szpitalu Bródnowskim oraz Oddziału Urologicznego w Szpitalu Bielańskim w Warszawie.

lek. med. Grzegorz Witkowski

Chirurg w Kliniki Chirurgii Gastroenterologicznej i Tranplantacyjnej Szpitala Klinicznego MSWiA w Warszawie. Specjalizuje się w wykonywaniu ultrasonografii jamy brzusznej, piersi oraz tarczycy. Swoimi umiejętnościami dzieli się w Centrum Medycznego Kształcenia Podyplopmowego w Warszawie, gdzie jest wykładowcą i mentorem dla lekarzy w trakcie specjalizacji.

OPIEKUNOWIE GRUP

Lek. Jakub Kempisty
Lekarz specjalista urologii pracujący w Uniwersyteckim Szlitaiu Klinicznym w Rzeszowie. Na co dzień jako certyfikowany operator systemu DaVinci wykonuje operacje endoskopowe przy pomocy chirurgii robotycznej. Specjalizuje się w leczeniu oraz diagnostyce ultrasonograficznej schorzeń układu moczowo-płciowego.

Lek. Joanna Klęba
Specjalista radiologii w Klinicznym Zakładzie Radiologii i Diagnostyki Obrazowej Klinicznego Szpitala Wojewódzkiego nr 2 w Rzeszowie. Wykiadowca akademicki w Katedrze Anatomii na Uniwersytecie Rzeszowskim. Absolwenkta Collegium Medicum Uniwersytetu Jagielońskiego.

Lek. Liliana Szylar
Lekarz radiolog w trakcie specjalizacji. Posiada Certyfikat Polskiego Towarzystwa USG w zakresie wykonywania badań dopplerowskich- Wielokrotna uczestniczka szkoleń z zakresu ultrasonografii.

Lek. Jaromir Kargol
radiolog w trakcie specjalizacji w Klinicznym Zakładzie Radiologii i Diagnostyki Obrazowej w USK w Rzeszowie. Pasjonat ultrasonografii, wykonujący codziennie dziesiatki badań obrazowych.

Lek.Marcin Wieliczko
Lekarz Radiolog posiada Certyfikat Polskiego Towarzystwa USG w zakresie wykonywania badań usg jamy brzusznej i tarczycy Ma wielką pasję do dzielenia się wiedzą w zakresie Ultrasonografii

Lek. Anna Łukaszewska

HARMONOGRAM

22 czerwca

• 09:00 – 12:45 Część wykładowa
    • „USG jamy brzusznej z perspektywy chirurga
      USG pokazowe – jak wykonać badanie krok po kroku”
      –
      lek. med. Grzegorz Witkowski
    • „USG jamy brzusznej z perspektywy gastroenterologa
      Jak zdiagnozować w USG patologie trzustki?
      EUS w diagnostyce i terapii”dr n. med. Robert Staroń
  • 12:45 – 13:45 Przerwa obiadowa
  • 13:45 – 15:30  Ćwiczenia Praktyczne
  • 15:30 – 15:45 Przerwa kawowa
  • 15:45 – 17:45 Ćwiczenia Praktyczne

OPŁATY

Opłaty za szkolenie w wysokości 2200zł należy dokonać na nr konta:
Bank BPS S.A. 18 1930 1389 2700 0726 5637 0009

Do dwóch dni roboczych od momentu zgłoszenia.

ZAPISY

MASZ PYTANIA?